Thuisrijder Diaz vloert Quintana ook in tweede bergrit

Print
Daniel Diaz (Funvic Brasilinvest-Sao Jose Dos Campos) heeft donderdag de vierde etappe in de Ronde van San Luis (Arg/2.1.) op zijn naam geschreven. De Argentijn ontsnapte in de bergrit over 142,5 km tussen Villa Dolores en Alto El Amago uit een groepje met favorieten en haalde het met bijna een minuut voorsprong op zijn ploegmaat Alex Diniz en Rodolfo Torres. Het is voor de Argentijn zijn tweede ritzege en hij verstevigt ook zijn leidersplaats in het klassement.

Wielrennen op Sportwereld.be

Juan Esteban Arango, Juan Pablo Valencia, Dario Diaz en Giacomo Berlato maakten deel uit van de vroege vlucht die een maximale voorsprong van zeven minuten bij elkaar sprokkelde. Vlak voor de slotklim Alto del Amago, 10,5 km aan 7,2 procent, spatte het kopgroepje uiteen. De voorsprong zakte onder de twee minuten.

Het peloton dunde snel uit en een groepje met de favorieten reed naar de top, die pieken van ruim 10 procent kende. Titelverdediger Nairo Quintana gaf geen al te beste indruk en het was de klassementsleider, Daniel Diaz, die een demarrage plaatste. Hij nam snel afstand van de andere favorieten en soleerde naar de zege.

Diaz won de Ronde van San Luis in 2013. Hij verstevigt met zijn tweede ritzege zijn leidersplaats in het klassement. Hij telt nu 1 minuut voorsprong op Rodolfo Torres en 1:19 op Alex Diniz. Nairo Quintana is pas vierde op 1:23.
Vrijdag staat een tijdrit van 17,4 km op het programma. De Ronde van San Luis eindigt zondag.
Meer sportnieuws