© Marc Verlinden

Boom één verlaat onmiddellijk de raad

Omdat Boom één vindt dat ze in de pers moesten lezen dat het Boomse openluchtzwembad sluit en de rechten van de gemeenteraad hiermee zijn aangetast omdat een debat ten gronde niet gevoerd kon worden, verliet de hele fractie de raad voor die wel begon.

Jan Boey

Verantwoordelijk schepen Kris Van Hoeck (CD&V) kon pas antwoorden toen Boom één al ostentatief de raadzaal had verlaten. "Ik heb de indruk dat de Boom één fractie aan collectief geheugenverlies leidt. Reeds in de meerjarenplanning eind 2013 is op de raad klaar en duidelijk gezegd dat het zwembad openhouden onder de huidige vorm financieel niet langer houdbaar is", zei hij. Hij voegde er aan toe dat ook sportraad en sportclubs al langer waren ingelicht dat het zonder hulp van de hogere overheid een sluitingsverhaal ging worden. "We hebben zelfs de wijkraad van Boom-Noord hiervan ingelicht", zegt hij.

Boom één blijft bij monde van Peter De Ridder er bij dat zonder enige vorm van debat in de gemeenteraad deze ‘beslissing’ de Bomenaar andermaal is opgedrongen. "We kregen niet de kans om de argumentatie van het schepencollege af te toetsen aan de werkelijke cijfers of aan de politieke noodzaak."

Lees het hele verhaal vrijdag in Gazet van Antwerpen - editie Zuid

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio