Brazilië sluit WK-stadion wegens ‘levensgevaarlijk’

Arena Pantanal Foto: AP

Brazilië sluit WK-stadion wegens ‘levensgevaarlijk’

Print

Brazilië zal het stadion in Cuiaba, waarin afgelopen zomer verschillende WK-wedstrijden plaatsvonden, omwille van veiligheidsredenen tijdelijk sluiten. Dat raakte donderdag bekend.

In de Arena Pantanal, die ongeveer 210 miljoen euro kostte, werden tijdens het WK vier groepswedstrijden afgewerkt: Chili-Australië, Rusland-Zuid-Korea, Nigeria-Bosnië-Herzegovina en Japan-Colombia.

De beslissing om het stadion te sluiten is een noodmaatregel om verschillende constructieproblemen op te lossen, zo klinkt het. Plaatselijke experten stelden vast dat het stadion schade heeft opgelopen wegens regen. Ook werden verschillende elektriciteitsstoringen geconstateerd. ‘Zoals de situatie nu is, brengt de Arena Pantanal de veiligheid van de bezoekers in gevaar’, zei Gustavo Oliveira, de directiesecretaris voor strategische planning van de Braziliaanse deelstaat Mato Grosso.

De Arena Pantanal, die een capaciteit heeft van 43.000 toeschouwers, was één van de meest controversiële WK-stadions, aangezien er zich in Mato Grosso geen topclubs bevinden. Na het WK vonden er niettemin toch enkele belangrijke Braziliaanse competitie- en bekerwedstrijden plaats. Ook werden er enkele concerten georganiseerd.