Antwerp moet Wauters minstens 2,1 miljoen

Print

De schuld van R. Antwerp FC aan oud-voorzitter Eddy Wauters bedraagt minstens 2,1 miljoen euro. Dat blijkt uit een verslag van een bedrijfsrevisor in opdracht van de voetbalbond.

De revisor had van de arbitragecommissie van de bond de opdracht gekregen om een onafhankelijke analyse te maken van het al jaren aanslepende financielë conflict tussen Eddy Wauters en het clubbestuur. Zijn voorlopig verslag is nu klaar.

Volgens het rapport is de club Wauters minstens 2,1 miljoen schuldig. Over andere bedragen van in totaal 2,5 miljoen zou nog onduidelijkheid bestaan. Het bedrag zou dus kunnen oplopen tot 4,6 miljoen.

De beide partijen krijgen nu tijd tot 11 februari om hun eventuele bezwaren te formuleren. Tegen 20 februari rondt de revisor zijn verslag af. Daarna moet de arbitragecommissie een oordeel vellen.

Antwerp-voorzitter Jan Michel en Eddy Wauters willen geen commentaar geven op de inhoud van het voorlopige verslag. Het supporterscollectief Act as One dringt aan op een duidelijk plan voor de aanzuivering van de schulden van de club. “Volgens artikel 33 van het bondsreglement moeten de schulden aan Eddy Wauters worden beschouwd als bondsschulden.”

Als de bond zou aandringen op een snelle aflossing, dan is de toekomst van tweedeklasser in gevaar.

Meer voetbalnieuws