Besiktas huurt Opare (ex-Standard) van FC Porto

Foto: Photo News

Besiktas huurt Opare (ex-Standard) van FC Porto

Print

Daniel Opare (FC Porto, ex-Standard Luik) vervolledigt het seizoen in het shirt van Besiktas. De Ghanees wordt door zijn club FC Porto uitgeleend aan de Turkse topclub.

De 24-jarige rechtsachter is sinds woensdag in Istanboel om er medische testen te ondergaan. Bij Besiktas hoopt hij op meer speelkansen.

Opare werd door de Portugezen binnengehaald als vervanger voor de Braziliaan Danilo, maar een blessure tijdens de voorbereiding van dit seizoen gooide roet in het eten. In de pikorde werd Opare voorbijgestoken door de jonge Ricardo Pereira.

De ex-speler van Standard speelde dit seizoen geen enkele wedstrijd in het shirt van Porto. Wel trad hij twee keer aan in het B-team, dat in de Portugese tweede klasse voetbalt.

Opare, 16-voudig Ghanees international, werd opgeleid in zijn thuisland bij Ajax. In 2008 maakte hij de overstap naar Real Madrid B, om vervolgens in 2010 in Luik te belanden. Na vier seizoenen en 116 wedstrijden voor Standard trok Opare transfervrij naar FC Porto. Hij tekende er een contract voor drie seizoenen.

Meer voetbalnieuws