Keurslagers nodigen topchef Carluccio uit in Schoten

De befaamde Italiaanse chef-kok Antonio Carluccio was donderdag te gast in het Schotense restaurant Pane e Vino waar hij producten van zijn geboorteland kwam aanprijzen voor de Italiaanse Weken van de Belgische Keurslagers.

Jan Brys

De Belgische Keurslagers starten op 9 maart een actie “Italiaanse Weken”. Zij konden voor de gelegenheid het gezicht van de Italiaanse keuken Antonio Carluccio strikken. De intussen 78-jarige topchef kwam voor één dag uit Londen afgezakt.

“Ik doe dit graag”, zo vertelde de immer minzame Italiaan die wereldwijd 100 restaurants bezit, talloze kookboeken uitgaf en bij ons vooral bekend is door zijn culinaire tv-programma’s. Voor deze programma’s reisde hij doorheen zijn geboorteland en bereidde hij gerechten met typische streekproducten.

“De Italiaanse keuken is inderdaad bekend in de hele wereld en dat komt vooral door de eenvoud. De Italiaanse keuken is meer dan alleen maar pizza en pasta. Maar een lekkere pasta bereiden is niet eenvoudig. Ik heb in mijn kookboeken dertien regels opgesteld waaraan je moet voldoen om een goede pasta te bereiden”, zo stelde de man die op jonge leeftijd in Wenen ging studeren en gaandeweg zijn medestudenten uitnodigde om bij hem te komen eten. “Met weinig ingrediënten kan je heerlijke gerechtjes bereiden. Het moet niet ingewikkeld zijn. Eten en seks bevinden zich op hetzelfde niveau. Maak het niet te ingewikkeld”, zegt de man die intussen al 60 jaar ervaring heeft in de culinaire wereld.

De Belgische Keurslagers bieden aan alle klanten een klantenkaart aan waarmee een culinaire reis naar Italië kan worden gewonnen. De actie loopt tot 4 april. Vorig jaar kreeg de winnaar van de actie een goudklompje.

Lees vrijdag meer in Gazet van Antwerpen.Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio