De leukste lijntjes: zes eyelinertrends voor de lente

Foto: Catwalk Pictures / MAC Cosmetics

Beauty

De leukste lijntjes: zes eyelinertrends voor de lente

Print

Een inktzwarte eyeliner is een basic in je toilettas. Maar het is vooral de manier van aanbrengen waarmee je elk seizoen weer het verschil maakt. Zes nieuwe eyelinertrends die wat gewaagder zijn dan het typische vleugeltje, met eyelinertricks van visagiste Nanja Massy.

1. Het halve lijntje
Met bot uiteinde, in een statement v-vorm of met een sierlijk vleugeltje, het halve lijntje kan gewaagd geometrisch of supervrouwelijk. Doet de ogen amandelvormig lijken en leidt de aandacht af van de neus.

Zo doe je het: de eyeliner begint pas in het midden van je bovenste wimperlijn. De binnenhoeken worden niet of met een licht gekleurd oogpotlood aangezet.

Opgelet: een lijntje dat overal even breed is (rechts op de foto), doet het prima op de catwalks, maar iets minder op straat. Een lijntje van dik naar dun, (links op de foto) flatteert meer.

2. Helemaal rond
Poppenogen met punch: omlijn je oog met een zwarte eyeliner en laat je innerlijke Twiggy buitenspelen. Nog leuker in combinatie met sixties spinnenwimpers.

Zo doe je het: heel mooi met een liquid eyeliner, maar dan wordt het precisiewerk. Gemakkelijker is met een kohlpotlood werken. Als dat wat ‘beweegt’ in de loop van de dag is dat niet erg: je sixties poppenlook wordt dan een nineties grungelook en die is ook nog steeds in.

Opgelet: het mooist als je grote, amandelvormige ogen hebt, omdat deze eyelinertechniek de ogen accentueert, maar ook verkleint. Niet op je waterlijn kleuren (uitloopgevaar!), maar op je wimperlijn.

3. Popartliner
Gezien bij Fendi en Christian Dior: een statementliner in felle kleurtjes die bijna op het ooglid gekleefd lijkt.

Zo doe je het: een dun lijntje op het bovenste ooglid is perfect voor vrouwen met kleinere ogen/oogleden. Kies een felle pastelkleurige liner en trek een lijntje dat helemaal aansluit op de wimperlijn. Maak geen vleugeltje.

Opgelet: Werk je met pasteltinten, gebruik dan een extra laagje mascara. Pastel kan je blik snel dof doen ogen.

4. Ombré
Eens wat anders: leg de focus op je onderste wimperlijn, bij voorkeur met een ombréaccent. Van wit in de ene ooghoek naar azuur in de andere, tropisch!

Zo doe je het: laat het witte lijntje halverwege je wimperrand overlappen met het blauwe, voor een ombré-effect. Kleur niet in de waterlijn, maar vlak eronder, tegen de wimperrand. Kan uiteraard ook met andere kleuren, maar blauw is een veilige gok, omdat het bij elke kleur iris past.

Opgelet: als je de onderste wimperlijn aanzet en de rest van je look neutraal houdt, leid je de aandacht af naar onderen. Niet doen als je kringen of wallen hebt, dus.

5. De V-liner
Actueler dan het dunne eyelinervleugeltje dat sierlijk omhoog zwiept: de v-vormige liner. Te proberen in zwart of, voor gevorderden, in experimentele lentekleuren.

Zo doe je het: maak een driehoek en kleur die in. Begin met een dunne lijn van binnen naar buiten (lijn 1). Bij de buitenste ooghoek trek je een lijn die schuin omhoog loopt (lijn 2). Verbind lijn 2 met lijn 1 zodat je een driehoek krijgt. Kleur in.

Opgelet: een slimme truc voor wie hangende oogleden heeft, omdat de V-liner je blik opent. Kleur dan niet hoger in dan de oogplooi en laat de liquid eyeliner goed opdrogen voor je de ogen weer opent.

6. De streep
Simpeler dan deze trend, wordt het niet. Gewoon een ‘dikke stiftstreep’ op het bovenste ooglid en de rest van je gezicht naturel houden: bingo!

Zo doe je het: trek je eyeliner met een dikke eyelinerstift. Blijf net onder de oogplooi.
Opgelet: dikke eyelinerstrepen zijn het mooist op wat grotere oogleden.


- De eyelinertips van visagiste Nanja Massy -

* Nog niet zo bedreven in het trekken van eyelinervleugeltjes? Dan gebruik je best een gel-eyeliner. De geltextuur droogt minder snel op dan een stiftje met liquid liner, waardoor je nog wat kunt corrigeren als je vleugeltje niet helemaal de kant op gaat die jij voorzien had.

* De slimste tool om je eyelinervleugeltje te retoucheren? Een wattenstaafje dat je dipt in de foundation die je hebt gebruikt.

* De makkelijkste manier om een lijntje te trekken: sluit je oog en trek het ooglid strak, zodat je een vlak oppervlak hebt waar je penseel/stift in één keer overheen kan. Begin in het midden en trek naar buiten toe. Vanaf de laatste wimpertjes mag je vleugeltje omhoog gaan. Daarna trek je deel twee van het lijntje: van het midden naar de binnenste ooghoek.

* Voor een gel-eyeliner gebruik je twee penselen: een fijn en rond eyelinerpenseel voor het lijntje tegen de wimperrand en een afgeschuind penseel om een mooi, strak hoekje te kunnen maken.

NIET TE MISSEN