Kamagurka en Herr Seele voor het eerst samen in België

Foto: FRBE

IN BIJLAGE HET WEEKEND BEGINT OP VRIJDAG

Kamagurka en Herr Seele voor het eerst samen in België

Print
Jaren geleden vonden Kamagurka en Herr Seele elkaar artistiek al als cartoonist bij Humo, maar samen tentoongesteld in eigen land heeft het duo nog nooit. De Belgische primeur gaat naar galerie De Zwarte Panter in de Antwerpse Hoogstraat. “Nu onze inkomsten uit de reclame dalen, moeten we wel andere bronnen aanboren”, grapt Herr Seele in Het Weekend begint op Vrijdag, de vrijdagbijlage bij Gazet van Antwerpen.

De expo bevat bijna uitsluitend schilderijen van vorig jaar, toen Kamagurka en Herr Seele ook al exposeerden in Parijs. “Hoe belangrijk tekeningen en cartoons zijn geworden, hebben we opnieuw geleerd uit de gebeurtenissen rond Charlie Hebdo”, zegt Herr Seele. “Wat kan een tekening al niet losmaken?” “Ik wil liever niet te veel meer zeggen over Charlie Hebdo”, haakt Kamagurka erop in. “Als hommage hangt op de expo ons Laatste Avodmaal.”  

De uitneembare bijlage Het Weekend Begint op Vrijdag, die vrijdag gratis bij Gazet van Antwerpen zit, staat boordevol interviews en tips met oog op een interessant weekend, of een avondje of namiddagje uit. Muziekliefhebbers kunnen herinneringen ophalen bij de concertreeks rond 20 jaar Laïs of met Evi Hanssen liedjes meeneurieën van Kris De Bruyne. Wie van dans houdt, zowel klassiek als modern, komt dit weekend aan zijn trekken bij ‘Don Quichot’ van Ballet Vlaanderen of bij ‘Golden Hours’ van Rosas. Verder vind je er tips voor de beste boeken, cd's, dvd's en het advies van onze specialisten voor een avondje uit.

Het Weekend begint op Vrijdag, vrijdag 23 januari gratis bij Gazet van Antwerpen
 

.

Nu in het nieuws