Politie pakt inbreker op na korte achtervolging

Archiefbeeld Foto: Photo News

Politie pakt inbreker op na korte achtervolging

Print
Borgerhout -

De Antwerpse politie heeft woensdag een inbreker opgepakt na een korte achtervolging. Twee andere verdachten konden ontkomen. De buit kon worden gerecupereerd.

Een getuige belde donderdag om 11.40 uur de politie met de melding dat hij had gezien hoe in de Sint-Mattheusstraat een jonge kerel de inkomdeur van een woning had opengetrapt. Die inbreker was nog vergezeld van twee anderen. Twee van hen gingen de woning binnen. Korte tijd later kwamen ze terug naar buiten. Eén van de verdachten had een plastic zak van een bekende winkelketen bij zich. De getuige gaf aan de politie een goede beschrijving van de verdachten door. Hij zag ze wegwandelen richting Sint-Jansstraat.

Korte achtervolging

Er werden verschillende interventieploegen ter plaatse gestuurd. Eén van die ploegen deed nazicht in de Sint-Jansstraat. Daar zagen ze twee mannen die wegliepen toen ze de politie zagen. Eén van hen had een plastic zak bij zich zoals door de getuige was beschreven. Er volgde een korte achtervolging. Eén van de verdachten liep weg via de Zendelingenstraat. Hij kon zich uit de voeten maken. De andere verdachte liep richting Jan De Laetstraat. Daar liep hij naar binnen in een woning.

Er werd onmiddellijk in die woning nazicht gedaan. De verdachte werd opgepakt en gearresteerd op de eerste verdieping. Tijdens zijn vlucht had hij de plastic zak achtergelaten in de Gyselsstraat. Die werd teruggevonden met daarin spullen die waren gestolen in de Sint-Mattheusstraat.

De gearresteerde verdachte (23) ontkende zijn betrokkenheid bij de feiten. Hij bleef echter aangehouden en is inmiddels voorgeleid op het gerechtshof. De politie is met een onderzoek gestart en is nog op zoek naar de twee andere verdachten.

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio