KV Mechelen aast op Coosemans

Foto: BELGA

KV Mechelen aast op Coosemans

Print
KV Mechelen aast op een nieuwe doelman: het wil Colin Coosemans voor 3,5 jaar weghalen bij Waasland-Beveren.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Coosemans speelt sinds het seizoen 2012-2013 voor Waasland-Beveren. Daarvoor was hij een tijdlang eerste doelman van Club Brugge, maar hij werd door Bojan Jorgacevic uit de ploeg gespeeld. Club verhuurde hem eerst aan de Waaslanders, daarna werd de overgang definitief. Als Coosemans vertrekt, moet Waasland-Beveren op zoek naar een nieuwe doelman, tenzij het de huidige nummer twee, Kenny Steppe, een kans geeft. De 26-jarige was in 2008 nog ‘Keeper van het Jaar’ bij Germinal Beerschot, maar mislukte daarna bij Heerenveen.

De mogelijke overgang van Coosemans betekent dat de wegen van KV Mechelen en Biebauw bijna zeker scheiden. Biebauw won de concurrentiestrijd met de intussen vertrokken Tome Pacovski, maar zijn aflopende contract wordt niet verlengd. Oostende zou interesse hebben in de 30-jarige.

Overigens zou Jerry Vandam de omgekeerde beweging van Coosemans maken: de de 26-jarige Fransman zou van KV Mechelen naar Waasland-Beveren trekken. De verdediger kwam dit seizoen amper aan spelen toe.

Bekijk hieronder hoe Coosemans een strafschop redt voor Waasland-Beveren

Meer voetbalnieuws