Belgische elektrische driewieler voorgesteld op autosalon

Foto: BELGA

Belgische elektrische driewieler voorgesteld op autosalon

Print

De Belg Xavier Van der Stappen presenteert tijdens de Dream Cars tentoonstelling op het autosalon van Brussel een nieuw, ‘100 procent Belgisch’, elektrisch voertuig. De driewieler zit nog in de ontwikkelingsfase, maar zou tegen begin volgend jaar op de markt moeten zijn. Dat kondigde Van der Stappen donderdagochtend aan.

De ‘E-Car 333’ wordt voor een groot deel gebouwd uit gerecycleerd materiaal en moet ‘voor iedereen bereikbaar zijn’. De basisprijs zal onder de 20.000 euro liggen. Vertrekkend van eenzelfde chassis zullen zes koetswerkvarianten beschikbaar zijn, gaande van coupé tot cabrio en pick-up.

De cijfers ‘333’ staan voor driewieler, drie zitplaatsen en driehonderd kilometer autonomie. De ontwikkelaar maakt zich sterk dat opladen aan een conventioneel stopcontact van 16 amp op 3 uur tijd kan gebeuren, en dat 100 kilometer rijden kan voor 1 euro. De auto heeft een topsnelheid van 130 kilometer per uur en zou volledig gepersonaliseerd kunnen worden.

Voor homologatie en verdere ontwikkeling zijn de makers nog op zoek naar investeerders, bij wie ze ongeveer een half miljoen euro hopen op te halen.

Volgens een Nederlandstalige woordvoerder wordt er vanaf 2016 gemikt op een productie van 100 à 150 wagens per jaar. Meer informatie over de wagen kan u vinden op www.ecar333.be. De Dream Cars tentoonstelling, in de marge van het autosalon van Brussel, is te bezichtigen van vrijdag 23 januari tot en met zondag 25 januari.