© Reuters

Mali weigert terrorist Amedy Coulibaly te begraven

Amedy Coulibaly, de Fransman van Malinese origine die twee weken geleden tientallen mensen gegijzeld hield in een Joodse supermarkt in Parijs en voordien ook een agente doodschoot, is nog steeds niet begraven. De Malinese autoriteiten weigerden op het allerlaatste moment om het lichaam van de terrorist op hun grondgebied te begraven. Dat meldt de Franse krant Le Parisien.

JoRo

Wat moet er gebeuren met het lichaam van terrorist Amedy Coulibaly? Het lichaam van de vijfvoudige moordenaar zou gisteren worden gerepatrieerd naar Bamako, maar de Malinese autoriteiten staken daar op het laatste moment een stokje voor. De reden waarom ze het lichaam van de terrorist weigerden is niet bekend.

In afwachting van een oplossing ligt Coulibaly opgebaard in het Forensisch Instituut in Parijs. Afgelopen week werden Chérif en Saïd Kouachi in alle anonimiteit begraven in de wijken waar ze resideerden. De ene broer werd begraven in de Parijse buitenwijk Gennevilliers, de andere in Reims. Mogelijk zal ook Coulibaly uiteindelijk in Frankrijk worden begraven. Volgens de Franse wetgeving heeft een gemeenschap niet het recht om zich te verzetten tegen het begraven van een persoon die er officieel staat ingeschreven.