Amerikaanse agenten schieten zwarte dood die handen omhoog stak

De politie van New Jersey heeft beelden vrijgegeven van twee agenten die twee zwarten in een wagen tegenhielden. Toen de passagier - met de handen in de lucht - wilde uitstappen, schoot een van de twee agenten hem dood. De feiten dateren al van 30 december, maar de beelden werden nu pas vrijgegeven.

MCe

Twee agenten zetten een wagen aan de kant die een stopbord genegeerd zou hebben. Er leek alvast geen aanleiding om de situatie te laten escaleren, wanneer de bestuurder op vraag van de agenten zijn rijbewijs wilde tonen. Het is niet duidelijk waarom de agenten plots wel agressief uit de hoek kwamen en hun wapens trokken. De zwarte bestuurder en zijn passagier staken alvast een hand door het raam, wanneer een van de agenten plots riep dat er een pistool in het handschoenkastje zou hebben gezeten.

Vervolgens dreigden de agenten om hen dood te schieten als ze bewogen. De passagier stapte wel uit - met beide handen in de lucht - en werd negen keer geraakt door de agent. De bestuurder deed hetzelfde, maar werd gewoon gearresteerd. Beide agenten, een blanke en een zwarte, werden administratief geschorst.