Geen schorsing voor snelste rode kaart ooit

Foto: Photo News

Geen schorsing voor snelste rode kaart ooit

Print

AA Gent-aanvaller Moses Simon krijgt geen schorsing voor de rode kaart die hij woensdagavond kreeg in het bekerduel tegen Lokeren. De Nigeriaanse wintertransfer van de Buffalo’s werd amper 38 seconden na zijn invalbeurt van het veld gestuurd nadat hij Koen Persoons had aangetrapt. Het was de snelste rode kaart ooit op de Belgische velden.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Vandaag oordeelde het bondsparket dat de uitsluiting voldoende was. ‘KAA Gent aanvaardt uiteraard dit voorstel en verheugt zich over de neutrale en correcte beoordeling van de overtreding door het bondsparket’, laten de Buffalo’s weten op hun website. ‘Verder danken KAA Gent en vooral Simon het publiek voor haar hartverwarmende reactie na de uitsluiting: een grote troost voor onze jonge aanwinst, die dus de volgende competitiewedstrijd mag aantreden.’

‘Overdreven. Zag je niet hoe Persoons na dertig seconden alweer aan het spurten was?’, reageerde Gent-coach Hein Vanhaezebrouck na de match. ‘Iedereen die zelf gevoetbald heeft, weet dat zo’n tackle geen kwade intentie in zich heeft. Als je goed kijkt, zie je zelfs dat hij eerst nog de bal raakt. Tja, als je nadien de dikke teen van Persoons raakt, kun je als ref puur naar de letter van de wet wel rood geven.’

Iets waar slachtoffer Persoons het niet mee eens was. ‘Ik kan er toch niets aan doen dat hij te laat komt met zijn tackle? Ik heb er niet om gevraagd, hé. Dat ik onmiddellijk na de tackle uit Gentse hoek te horen kreeg dat ik een schwalbe uitvoerde, vond ik helemaal niet kunnen.’

Eén speeldag voor Mendy (Zulte Waregem)

Zulte Waregem moet het zaterdag in de thuiswedstrijd tegen KVC Westero wel zien te rooien zonder zijn speler Formose Mendy. Het Bondsparket wil de Senegalees straffen voor diens rode kaart in de woensdagavond gespeelde bekerwedstrijd tegen Anderlecht.

Op het uur, bij een 3-0 stand voor Anderlecht, ging Formose Mendy in de fout door de doorgebroken Andy Najar neer te trekken. Scheidsrechter Frederik Geldhof trok terecht rood voor een professionele overtreding, en Mendy mocht gaan douchen.

Rood, dat betekent meestal een vervolging door het Bondsparket, en dat was donderdag niet anders. Er werd Mendy en Zulte Waregem een minnelijke schikking van één speeldag schorsing voorgesteld, met een geldboete van 400 euro. De club liet aan de voetbalbond weten akkoord te gaan met die strafmaat.

Op het veld van paars-wit moest Zulte Waregem een 0-3 nederlaag uit de heenwedstrijd zien op te halen, om alsnog aanspraak te maken op een plek in de halve finales van de Cofidis Cup, maar Essevee kwam nooit in de buurt van een stunt.

 

Meer sportnieuws