© Catwalkpictures.com

Gucci benoemt nieuwe artistiek directeur

Een nieuwe wind bij Gucci: Alessandro Michele (42) volgt Frida Giannini op als creatief directeur van het modehuis. De ontwerper, die al sinds 2011 als assistent van Giannini werkte, wordt de achtste creatief directeur sinds de opstart van het Italiaanse modehuis in 1921.

Sinds Frida Giannini in december van vorig jaar haar vertrek aankondigde, was het gissen naar haar opvolger. Uiteindelijk werd die in de eigen rangen gevonden: Alessandro Michele wordt de nieuwe creatief directeur van het modehuis. De ontwerper begon zijn carrière bij Fendi en werkt al sinds 2002 voor Gucci. In 2011 werd hij benoemd tot rechterhand van de toenmalige creatief directeur Frida Giannini.

Modehuis Gucci zat al een tijdje in het slop. Na een periode van tegenvallende cijfers werd in december van vorig jaar een stoelendans aangekondigd. Zowel de creatief directeur Frida Giannini als haar echtgenoot en CEO Patrizio di Marco, zouden het modehuis in februari van 2015 verlaten. Giannini’s laatste wapenfeit moest de herfst/wintercollectie van 2015-2016 worden, maar ze vertrok onverwacht al op 9 januari, vlak voor de fashion week voor herenmode in Milaan. Assistent Alessandro Michele had toen nog welgeteld tien dagen om de herencollectie volledig naar zijn hand te zetten. Hij greep het vroegtijdige vertrek van Frida Giannini aan als een kans voor Gucci om helemaal te herbronnen. Van schoenen tot set: alles moest anders. Met resultaat. Michele nam niet alleen het applaus in ontvangst, zijn eerste collectie leverde hem ook het artistiek directeurschap op.

Marco Bizzarri, de nieuwe CEO van Gucci, ziet in Alessandro Michele alvast de belofte op een nieuw elan voor het modehuis: ‘Het was tijd voor een nieuwe, moderne identiteit voor Gucci. Alessandro en ik hebben daarover dezelfde visie. We zitten op één lijn.’

Micheles herencollectie voor de herfst en winter van 2015-2016

NIET TE MISSEN