“Sinds de para’s hier zijn, heb ik geen klanten meer”

Brigitte Darmoise. Foto: Joris Herregods

Uitbaatster Bistrot La Popote

“Sinds de para’s hier zijn, heb ik geen klanten meer”

Print
Antwerpen -

Bistrot La Popote vlak bij het Kievitplein klaagt over de militaire aanwezigheid daar. “Ik krijg amper nog klanten over de vloer”, zegt de uitbaatster.

Brigitte Darmoise baat al ruim een jaar Bistrot La Popote uit in de Van Immerseelstraat, vlak bij het Kievitplein. Volgens de uitbaatster zit haar zaak op een doordeweekse middag meestal stampvol. “Maar sinds vorige week is het hier pijnlijk kalm”, zegt ze. “Op de dag van de aanslag in Parijs zaten de klanten nog op elkaars schoot, maar sindsdien gaat het van kwaad naar erger.”

“Door de grote politieaanwezigheid in de wijk durven onze klanten blijkbaar niet meer tot bij ons komen. In een week tijd kregen we amper een vijftiental lunchers over de vloer. En nu er ook militairen worden ingezet, is het nog erger. De enige mensen die hier vandaag binnenkwamen, waren twee vaste klanten die ons kwamen steunen, net als de leerkrachten van de nabijgelegen joodse school. Zij kampen met hetzelfde probleem, en wilden de militaire aanwezigheid op hun school even ontvluchten.”

Brigitte hoopt dat de sereniteit snel terugkeert in de Kievitwijk. “Als je met deze inkomsten je personeel en de RSZ moet betalen, weet je dat het moeilijk wordt.”

Geen hinder bij Pain Quotidien

Bij de nabijgelegen ontbijt- en lunchzaak Pain Quotidien, die vlak naast enkele kantoorgebouwen op het Kievitplein ligt, zegt men geen hinder te ondervinden van de militaire aanwezigheid.

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio