17-jarige doet maand lang alsof hij gynaecoloog is in ziekenhuis

Foto: An Nelissen

17-jarige doet maand lang alsof hij gynaecoloog is in ziekenhuis

Print

Een maand lang heeft een 17-jarige zich kunnen voordoen als gynaecoloog in een Amerikaans ziekenhuis. ‘Het is niet te geloven’, klinkt het in het ziekenhuis.

Meer dan een maand geleden stapte de 17-jarige jongeman het St. Mary’s-ziekenhuis in West Palm Beach binnen. Hij droeg een witte jas met het logo van het ziekenhuis erop en de veiligheidsmensen dachten daarom dat hij deel uitmaakte van het verplegend personeel in het ziekenhuis in de Amerikaanse staat Florida.

Het lukte de tiener om een maand lang mee te draaien op de dienst Gynaecologie van het ziekenhuis. ‘Dat is te gek voor worden, ik kan echt niet geloven dat hij er een maand mee weggekomen is’, zegt Stacy Morales aan Fox News.

Het was dokter Sebastien Kent die zag dat er iets niet klopte. ‘Eerst dacht ik dat ik echt oud aan het worden was, want die dokters zien er altijd maar jonger uit’, zegt Kent. ‘Maar toen hij met een patiënt binnenkwam en zichzelf dokter Robinson noemde, had ik het plots door.’ Kent belde de veiligheidsmensen, die de tiener met stethoscoop rond de nek en masker voor het gezicht meteen lieten oppakken door de politie. ‘Er was nogal wat heisa, hoor, de politie heeft hem handboeien moeten omdoen om hem mee te krijgen’, zegt de dokter.

Het ziekenhuis kwam snel met een mededeling. ‘De persoon in kwestie heeft nooit contact gehad met patiënten en kon niet vrij rondlopen in het ziekenhuis.’

De moeder van de jongeman heeft al laten weten dat hij kampt met een ziekte, maar specifieerde niet om welke het gaat. Het ziekenhuis besloot geen klacht in te dienen tegen hem.

.

Nu in het nieuws