© IMAGEGLOBE

Werder Bremen bevestigt komst Koen Casteels

De Duitse eersteklasser Werder Bremen bevestigt donderdag op zijn website officieel de transfer van Koen Casteels. De Belgische doelman wordt, zoals woensdag al bekendraakte, voor zes maanden gehuurd van reeksgenoot Wolfsburg.

‘Met hem halen we er een jonge keeper bij die toch al ervaring heeft in de Bundesliga. Hij biedt onze kern op die positie meer mogelijkheden’, zegt teammanager Thomas Eichin, die wel benadrukt dat Raphael Wolf eerste keuze blijft in doel.

Ook coach Viktor Skripnik staat achter de komst van Casteels. ‘We hebben de beslissing samen genomen. Koen Casteels zal zich hier vlot integreren en zijn taak met veel motivatie uitoefenen.’

Casteels ruilde in 2011 Racing Genk voor Hoffenheim, waar hij na een aanpassingsperiode vaste keeper werd. De doelman schopte het tot Rode Duivel maar brak in april 2014 zijn scheenbeen. Daarna verdween hij uit beeld.

Woensdag raakte bekend dat Casteels een contract tot 2018 ondertekende bij Wolfsburg, de club van Kevin De Bruyne. Hij wordt onmiddellijk uitgeleend aan Werder Bremen, waar de 22-jarige Casteels op zoek gaat naar speelminuten.

Meer sportnieuws