Dit is het gevaarlijkste seksstandje

Foto: Shutterstock

Seks & Relaties

Dit is het gevaarlijkste seksstandje

Print

Koppels die in de slaapkamer graag experimenteren met standjes: de ‘cowgirl’ is het gevaarlijkst voor mannen. Uit Braziliaans onderzoek blijkt dat deze positie de meeste penisbreuken veroorzaakt.

De voorbije dertien jaar werden de oorzaken van penisbreuken geanalyseerd. Dat gebeurde in drie ziekenhuizen in het Braziliaanse Campinas, een stad die drie miljoen inwoners telt.

Uit de studiecijfers, verschenen in Advances in Urology, blijkt dat de helft worden veroorzaakt door het standje waarbij de vrouw bovenop zit. Volgens de onderzoekers is het risico dat verbonden is aan dit standje logisch te verklaren. ‘Als de vrouw bovenop de man zit, gebruikt ze haar hele lichaam om haar bewegingen te sturen. Als zijn penis pijnlijk aanvoelt, dan kan de man haar bewegingen niet meteen blokkeren. Bovendien heeft de vrouw zelf geen pijn. Als de man de vrijpartij leidt, heeft hij controle over de penetratie en kan hij wel meteen stoppen’, zeggen ze.

Dat andere standje ‘op z’n hondjes’ is verantwoordelijk voor 29 procent van de breuken. Ook de missionarishouding kan pijnlijk aflopen - 21 procent van de breuken wordt veroorzaakt door deze klassieke manier van vrijen. Verder houdt het minder bekende standje ‘de Hongaarse Schaar’ ook enig risico in.

NIET TE MISSEN