Filip Dehamchi veroordeeld tot 25 jaar cel voor moord op ex

Filip Dehamchi

Filip Dehamchi veroordeeld tot 25 jaar cel voor moord op ex

Print
Stabroek -

Filip Dehamchi is door de rechtbank in Antwerpen veroordeeld tot een gevangenisstraf van 25 jaar. De 39-jarige man uit Stabroek werd woensdag door de assisenjury in Antwerpen schuldig bevonden aan de moord op zijn ex-vriendin Cindy Verlot (32).

Het Openbaar Ministerie vorderde eerder op de dag 28 jaar cel Dehamchi. Advocaat-generaal Björn Backx zag in de mindere begaafdheid van Filip en zijn beperkt probleemoplossend vermogen verzachtende omstandigheden, waardoor hij niet de levenslange opsluiting vorderde.

De verdediging van Dehamchi vroeg 24 jaar cel omdat er meer verzachtende omstandigheden zijn. Zo had Dehamchi geen strafrechterlijk verleden en toonde hij ook schuldbesef.

De rechtbank hield het dus uiteindelijk bij 25 jaar. Dehamchi had Verlot op 11 november 2011 met 63 messteken om het leven gebracht in haar appartement aan de Platanenlaan in Stabroek. Dat verregaand en brute geweld was gericht op de totale vernietiging van het slachtoffer, klonk het in het arrest. De jury stelde duidelijk dat Verlot niets te verwijten viel. De jaloezie van Filip en zijn vermoedens dat er een andere man in het spel was, waren op niets gesteund.

Beperkingen

Uit het psychiatrisch onderzoek blijkt dat zijn persoonlijkheid narcistische kenmerken vertoond, dat hij eerder zwakbegaafd is en dat hij beperkte probleemoplossende vermogens heeft. Hij heeft ook moeite om normale relaties op te bouwen.

Die beperkingen van zijn persoonlijkheid, samen met zijn vlekkeloze levensloop, beginnende spijt en schuldbesef, werden als verzachtende omstandigheden weerhouden.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio