© wim hendrix

Antwerpse koffiekop Quirijntje maakt wereldwijde opmars

Het koffiekopje Quirijntje zag in juli 2014 het levenslicht. Intussen wordt er in Thailand, Cambodja, Nieuw-Zeeland en Zuid-Frankrijk uit gedronken.

Bijna dertig jaar geleden zijn Koen Ghesquière (53) en zijn partner, kunstenares (keramiek en schilderijen) Lut Brackx, van Oostende naar het centrum van Antwerpen verhuisd.

Pas vorige zomer ontdekte Koen ‘de magie van het pottenbakken’. “Ik werd op slag stil van het draaien. Je moet je hoofd volledig leegmaken. Eigenlijk is het een soort van mindfulness.”

Koen doopte zijn koffiekop Quirijntje. “Naar Peter Quirijnen, een vriend van mij met een bijzonder toffe levenswandel. Hij is schilder en heeft jarenlang meegetekend aan Suske en Wiske.”

De Coninckplein

Intussen stuurt Koen bijna wekelijks Quirijntjes de wereld in. “Via vrienden en familie komen ze overal terecht. Via mijn neef Kris Ghesquière van Kunzt Gallery is het Quirijntje in Uruguay en via via in Cambodja en Thailand terechtgekomen. Nu probeer ik Antwerpse koffiehuizen warm te krijgen. Voorlopig drink je alleen nog maar koffie uit een Quirijntje in The Beautiful Planet op het De Coninckplein.”

Elk Quirijntje is uniek, naar vorm, structuur en kleur. Het kopje kost tussen 5 en 8 euro. Op 14-15 maart kan je de Quirijntjes en de werken van Lut Brackx live bewonderen tijdens Atelier Richard, thuis bij Koen en Lut.

Lees meer in Gazet van Antwerpen - edities Noord en Stad.

Alle info via www.lutbrackx.be

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio