Sobere inhuldiging van schoolbus na dramatisch ongeval

Foto: MPM

Sobere inhuldiging van schoolbus na dramatisch ongeval

Print
Lille / Poederlee / Vorselaar -

Het dramatische ongeval van dinsdag in Vorselaar zindert ook na in de vrije basisschool De Wingerd in Poederlee (Lille).

De vrije basisschool De Wingerd in Poederlee is zwaar geschokt door het ongeval van dinsdag. De auto met daarin Carine Proost (54) uit Vlimmeren (Beerse) en haar tweejarig kleinkind botste op een vrachtwagen. De grootmoeder overleed ter plaatse en het meisje enkele uren later in het ziekenhuis. De drie broers van het meisje volgen les op de school in Poederlee. “We hebben woensdag alle leerlingen op de hoogte gebracht van wat er is gebeurd. Een aantal leerkrachten heeft dat verder in de lessen besproken”, zegt directrice Ellen Piedfort.

Net vandaag, donderdag, organiseert de school een evenement waarbij het nieuwe schoolbusje wordt ingehuldigd. Door de gebeurtenissen verloopt dat in mineur. Normaal gezien zouden de juffen in de voormiddag in het zwart en in de namiddag in kleuren gekleed zijn om symbolisch afscheid te nemen van de oude schoolbus en de nieuwe te verwelkomen, maar dat gaat niet door. De verwelkoming van de nieuwe bus gebeurt op een sobere manier.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio