© rr

© rr

1 / 2

Page 3 girls zijn terug in volle glorie

De Britse tabloid The Sun gaat dan toch gewoon door met de beruchte topless vrouwen op hun derde pagina. Deze ochtend lachte deze blondine de lezer onbedekt toe.

Simon De Vriendt

De afgelopen dagen stonden er bedekte meisjes op die pagina, dus werd gedacht dat de krant na jarenlang protest van feministen en vrouwenbewegingen het roer zou omgooien. Maar niets blijkt minder waar. Donderdagochtend pakt The Sun weer uit met een blondine zonder bovenstuk.

Het was The Times, net als The Sun eigendom van de groep News UK van de Amerikaanse magnaat Rupert Murdoch, die dinsdag uitpakte met de 'scoop' dat de meisjes zich voortaan zouden bedekken. Applaus op alle banken, of toch tenminste die waar feministische groeperingen tegen mekaar aanschurken. Ook de Britse minister van Onderwijs en Vrouwenrechten Nicky Moragan haalde een loftrompetje boven.

Opschudding alom toen The Sun donderdag op pagina drie opnieuw uitpakte met de foto van een blonde jongedame die weinig aan de verbeelding overlaat, onder de titel 'verduidelijkingen en correcties'. 'Na de recente berichten in de media willen we verduidelijken dat dit pagina drie is en dat dit een foto is van Nicole, 22 jaar, uit Bournemouth', luidt het. 'We willen onze excuses aanbieden bij de journalisten van de geschreven pers en de televisie die de voorbije twee dagen over ons hebben gepraat en geschreven.'

The Sun wilde dinsdag niet bevestigen dat het bloot definitief gebannen had van pagina drie, maar bronnen binnen het bedrijf lieten wel verstaan dat de beha's meteen weer met een sierlijke worp richting prullenmand zouden verdwijnen, mocht blijken dat het teveel aan lingerie voor een dip in de verkoopcijfers zorgde.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.