© Daniel Geeraerts

Gelaten sfeer na gedwongen degradatie Racing

Ontgoocheling, een zekere droefheid, maar toch vooral berusting. De supporters van Racing Mechelen zijn niet omvergeblazen van het nieuws dat hun geliefde club het komende seizoen in de derde afdeling zal moeten starten. De angst voor wat zal komen zit er wel dik in.

Het is rustig in de voetbalkantine van het stadion van Racing Mechelen wanneer het slechte nieuws bekend raakt. Kantinebaas Francis "de Cisse van de Chalet" Huysmans steunt treurig op zijn toog. "Dit is een echte ramp, de grootste tegenslag die onze club al gekend heeft", zegt Huysmans. "Het zou moeilijk worden, maar we dachten dat we met die Mexicanen het ergste wel gezien hadden. Er zal heel wat moeten veranderen vooraleer we van deze klap bekomen zijn."

"Gaan we overleven in derde?"

Ook Terry Christiaens (54) is aangeslagen door het nieuws. De vrouw maakte het Red(t) Racing-spandoek dat sinds maandag aan het Mechelse stadhuis hangt. “De beslissing lag natuurlijk wel in de lijn van de verwachtingen, maar toch vind ik het bijzonder jammer dat dit gebeurt", zegt Christiaens. “Gaan we trouwens in derde klasse wél overleven? De schulden die we hebben, nemen we immers mee en de onderhoudskosten aan het stadion blijven dezelfde."

"Zwartste bladzijde"

Trouwe Racing-supporter Emile Van der Taelen riep in november nog iedereen op om geld te storten voor de club. Hij reageert gelaten. " Dit was te verwachten", zegt hij. "Ik ben met vakantie en ga deze niet laten vergallen door het nieuws. Maar het zal toch de hele tijd door mijn hoofd blijven spoken.” Steven Lambrechts, oud-speler en nu zaakvoerder van café Citadel, spreekt van de zwartste bladzijde uit de clubgeschiedenis. "Dit is een koude douche voor de supporters. Er zijn heel wat beloftes gemaakt die niet zijn nagekomen. En dan is dit het te verwachten resultaat. Ik hoop dat we het vagevuur van derde klasse opnieuw kunnen overleven, maar het wordt moeilijk."

Lees het hele verhaal donderdag in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

MEER VOETBALNIEUWS