Ontdek stationsproject via stripverhaal

Foto: GvA

Ontdek stationsproject via stripverhaal

Print
Mechelen - Brik en Cactus. Zo heten de Mechelse herdershond en de (z)werfkat die klein én groot het stationsproject voortaan op een leuke manier laten ontdekken in een uniek stripverhaal.

Het idee voor de strip ontstond toen medewerkers van het communicatieteam van Mechelen in Beweging ontdekten dat een van de grafische designers van studiebureau Eurostation in zijn vrije tijd strips tekent.  “En vermits een beeldverhaal niet alleen jongeren, maar ook volwassenen enorm boeit, was de beslissing vlug genomen", vertelt Rudy Van Camp van Mechelen in beweging.

24 bladzijden

De tekenaar is Julien Janssen, een jonge designer die enkele keren een bezoek heeft gebracht aan de werf en verder zijn fantasie de vrije loop liet. Het communicatieteam werkte aan de verhaallijn. Het resultaat is een origineel stripverhaal van 24 bladzijden.

“Een beeldverhaal vol knotsgekke dieren die een boeiend avontuur beleven, maar die tegelijk heel informatief is”, zegt Van Camp. Kinderen van lagere scholen die het Infopunt in de Hendrik Consciencestraat bezoeken, krijgen de strip mee naar huis. Maar ook individuele kinderen kunnen er eentje bemachtigen, in ruil voor een mooie tekening over het stationsproject. Het ziet er naar uit dat de strip zelfs gegeerd zal zijn bij stripliefhebbers. .

Het Infopunt in de Consciencestraat 1b is maandag open van 11 tot 13u, op woensdag van 12 tot 15u en op donderdag van 16 tot 19u. Je kan het ook bezoeken op afspraak: 0800-555 75 of via info@mecheleninbeweging.be

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio