Brandweerman heeft 50 kilo aan zijn lijf

Foto: BFM

Antwerpse brandweer zet eigen sterke fysiek in de verf

Brandweerman heeft 50 kilo aan zijn lijf

Print
Antwerpen -

Een kort bericht van de Antwerpse brandweer op Facebook en Twitter weekte gisteren heel wat respons los. “We wilden laten zien waarom brandweermannen in vorm moeten zijn”, klinkt het bij Stef Breesch.

De verplichte fysieke testen voor brandweerlui hebben al veel stof doen opwaaien. Toch zijn ze allerminst overbodig, zo blijkt uit een berichtje dat de Antwerpse pompiers gisteren verspreidden op sociale media. Het aantal kilo’s waarmee een brandweerman standaard rondloopt, trappen beklimt en ladders op en af draaft, ligt een stuk hoger dan wat de gemiddelde mens dagelijks meesleurt.

Zo blijkt dat de basisuitrusting bestaande uit laarzen, broek, vest, helm, gordel en bijl al vijftien kilogram weegt. Het masker en ademtoestel wegen samen nog eens 13 kilogram en als er brandslangen of speciaal materiaal gedragen moeten worden komt er nog gemakkelijk twintig à dertig kilogram bij. Zo sleurt een brandweerman, afhankelijk van de interventie, al snel met meer dan vijftig kilogram aan materiaal rond.

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio