© JHS

© JHS

1/2

Trapgevel van juwelier Colman in eer hersteld

Juwelier Colman is terug thuis op de Melkmarkt na een gedwongen verhuizing van zes maanden. In dat halfjaar werd de zaak gerenoveerd en gestript.

Voorbijgangers die de hoek van de Melkmarkt en de Eiermarkt passeren, hebben de renovatie in het pand van juwelier Colman zeker al opgemerkt. Boven de nieuwe, opvallend zwarte winkelpui komt de eeuwenoude witstenen gevel weer helemaal tot zijn recht. Al was het puzzelen: het reinigen van de gevel zou met water gebeuren, maar dat gaf niet het vereiste effect. Dus heeft aannemer Verstraete & Van Hecke alle gevelstenen stuk voor stuk zijn afgeschuurd en daarna weer opgevoegd.

Intussen is een nieuw project opgedoken. Want juwelierster Stella Wolf en haar echtgenoot Kees Martens hebben het huis naast hun zaak kunnen kopen. Dat huis, met lyrische namen als De Groote Arent (1593), Het Peertshoofd (1548), De Stroyen Hoet en De Swerten Arent dateert uit het begin van de zestiende eeuw en is dus nog een halve eeuw ouder dan de juwelierswoning. “Maar het is beter bewaard gebleven, weet Stella Wolf.

Wie binnen een kijkje wil nemen, kan dat. “Ik weet dat we dure producten hebben, maar we hebben ook instapmodellen”, verzekert Stella Wolf.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio