© Margo Tilborghs

Kinderen sprokkelen handtekeningen voor hun dorpsheld

Zestien kinderen uit Horendonk verzamelden samen meer dan 200 handtekening om hun wielerheld dorpsgenoot Tom Meeusen toch naar het WK te krijgen. Gewapend met pen en papier gingen ze gisteren huis aan huis een handtekening vragen.

Margo Tilborghs

Romy, Elke, Fien en Nette zijn de initiatiefneemster van de petitieactie. De 12-jarige meisjes zitten in het zesde leerjaar van basisschool Sint-Vincentius in Horendonk. Dezelfde school waar Tom Meeusen ooit zelf school liep.

“Wat Tom nu meemaakt vinden we onfair,” zeggen de vier vriendinnen. “Het idee voor de petitie ontstond op weg naar onze dansles. We vonden dat we iets moesten ondernemen. Of het echt veel zal uitmaken, weten we niet. Maar we willen hiermee wel tonen dat ook wij achter Tom staan.”

Het initiatief kwam directeur Frank Nelen ter ore. “Zo zie je maar weer dat de jeugd van tegenwoordig het hart op de juiste plaats heeft”, zegt hij. “Het laat hen niet onberoerd. Ze hebben zelf de petitie in elkaar gestoken en de bladen afgedrukt om handtekeningen te verzamelen. Na juf Cindy en juf Lut, was ik de volgende in de rij die vol overtuiging mijn handtekening heb geplaatst. Al gauw volgden er nog meer handtekeningen. “

Lees het hele verhaal in uw krant van dondedag, editie NoordMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio