Negen gemeentelijke bladkorven ontvreemd

De gemeente verdeelde 348 bladkorven over 47 straten. Foto: GVA

Negen gemeentelijke bladkorven ontvreemd

Print
Mol - Het gemeentebestuur werkte vorig jaar een bladkorvenplan uit en verdeelde in oktober 348 bladkorven over 47 straten. In december werden de bladkorven weer opgehaald. Er werd vastgesteld dat negen bladkorven ontbraken.

Het gemeentebestuur doet een oproep naar de mensen die bladkorven hebben ontvreemd om deze terug te zetten op hun oorspronkelijke plaats. “We geven hen nog tot 8 februari de tijd om ze terug te zetten”, reageert schepen voor Groen Luc Van Craenendonck (CD&V). “We weten niet met welke bedoelingen ze zijn weggehaald. Het gebeurde in het verleden al dat mensen ze in hun garage zetten, zodat ze het jaar nadien zeker een bladkorf voor hun deur hadden staan. Dat mag natuurlijk niet. We roepen de mensen dus op ze terug te plaatsen, desnoods ’s nachts als niemand het ziet. Als ze niet worden teruggeplaatst, zullen we dit evalueren naar volgend jaar toe. De gevolgen hiervan zullen we dus nog bespreken. Momenteel maken we de straten waar de bladkorven hebben gestaan nog eens grondig schoon.” 

De bladkorven verdwenen in de Bosduifstraat, Lijsterdreef, Sint-Apollonialaan, Singellaan, Schooldreef, Keiheuvelstraat, Kerkstraat en Gompel Hoeve. 

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio