Burgemeester akkoord met solidariteitsmars

Print
Mol - Burgemeester Paul Rotthier (CD&V) geeft met een burgemeesterbesluit de toestemming aan Leyla Akgun en Mathias Pauwels om zondag een solidariteitsmars door Mol te organiseren.

Leyla Akgun en Mathias Pauwels organiseren zondag een optocht door Mol voor vrije meningsuiting en tegen elke vorm van geweld. Burgemeester Paul Rotthier (CD&V) gaf eerder deze week met een burgemeesterbesluit de toestemming om deze solidariteitsmars te laten plaatsvinden. In aanloop naar deze toestemming vond het nodige overleg plaats tussen de organisatoren, het gemeentebestuur en de politie. Leyla Akgun en Mathias Pauwels willen een serene en vreedzame optocht in solidariteit met de slachtoffers van Charlie Hebdo en alle slachtoffers van reactionair geweld over de hele wereld. “Wie de stoet wilt verstoren door er kabaal of ruzie te maken blijft beter thuis, dat tolereren we in geen geval”, zegt Mathias Pauwels. “Wij voorzien de nodige herkenbare begeleiders verspreid over de groep.” Ook de lokale politie zal extra manschappen inzetten om het goede verloop van de manifestatie te verzekeren. 

De optocht start om 19u aan jeugdhuis Tydeeh in de Rivierstraat en loopt via de Markt, Collegestraat, Gasthuisstraat, Rondplein, Schansstraat, Edmond van Hoofstraat om terug via de Markt het jeugdhuis weer te bereiken.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio