Vandalen teisteren geefkast Damplein

Patsy Van der Parre en enkele medewerkers bij het gedumpte afval. Foto: Patrick De Roo

Vandalen teisteren geefkast Damplein

Print
Antwerpen - De jongste maanden verandert de geefkast op het Damplein in Antwerpen-Noord te vaak in een puinhoop. Ook sluikstort hoort daarbij. Het initiatief van buurtbewoonster Patsy Van der Parre lijkt bedreigd.

De geefkast staat op het Damplein sinds augustus 2013. Iedereen kan er allerlei spullen achterlaten. Iemand anders mag dat zomaar gratis meenemen. Aanvankelijk leek de geefkast een groot succes. Dat werd in de winter van 2014 anders.

“De geefkast wordt overhoop gehaald, zakken opengescheurd. Het is vaak één grote rommelhoop.” De geefkast zou ook sluikstorters lokken. Om die reden gaat de komst van een geplande geefkast aan het Theaterplein wellicht niet door. “Sluikstorten heeft niet rechtstreeks iets te maken met de geefkast”, reageert Patsy. Zij ziet een andere reden voor het vandalisme. “Ik heb me laten vertellen dat sommige mensen liever geen geefkast in de buurt zien. Ik vermoed dus sabotage.”

Patsy Van der Parre probeerde de afgelopen maanden zoveel mogelijk orde op zaken te houden. “Er lopen nu besprekingen met de stad en het district over een mogelijke oplossing. Vrijwilligers uit de buurt helpen bij het opruimen. Dat de geefkast weg moet omdat ze te vuil is? Nee, dat wil ik absoluut voorkomen.”
 

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio