© gva

© gva

1/2

Nieuwe OCMW-raadsleden leggen eed af

Stef Windelinckx en Inge Van Hove legden de eed af als nieuw OCMW-raadslid.

Eén van de nieuwe gezichten die vanaf 20 januari in de OCMW-raad zal zetelen is Stef Windelinckx. Stef studeerde af als Psychologisch Assistent en werkt als hoofdopvoeder in een Leuvense jongereninstelling. Hij is er tevens vakbondsafgevaardigde voor BBTK.

Mensen kennen hem misschien als drijvende kracht achter de Laakdalse Wereldwinkel of als actief lid van het Laakdalse voedselteam. Hij zetelt in de Milieuraad en werd secretaris van Groen-Laakdal.

Stef woont nog maar een viertal jaar in Laakdal maar gaf in korte tijd blijk van een grote betrokkenheid. Het was de uitdrukkelijke wens van Samen-sp.a-Groen om ook nieuwkomers in onze gemeente vertrouwen en verantwoordelijkheid te geven.

Inge Van Hove neemt de plaats van Ellen Deroy in het Vast Bureau over. Zij studeerde orthopedagogie in Hasselt en werkt sinds 2001 als begeleidster bij vzw De Link, een opvanghuis binnen de Bijzondere Jeugdzorg in Hulshout. Omwille van gezondheidsredenen heeft zij voorlopig een werkpauze ingelast.

Inge is in de eerste plaats een heel sociaal bewogen iemand. Inge: “Ik ben lid van o.a. de bibraad, de cultuurraad, enz. Verder ben ik spelend lid van de toneelgroep ‘De Plansjeetrappers’ van Groot Vorst.In 2012 zette Inge de stap naar sp.a Laakdal en versterkte zij bij de gemeenteraadsverkiezing de lijst van samen - sp.a - Groen.

“Ik kijk alvast uit naar mijn nieuwe uitdaging in het OCMW”, besluit ze. “De werking van het OCMW heeft me altijd geboeid. Uit eigen ervaring weet ik hoe belangrijk het

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio