© Margo Tilborghs

“Tom, we staan allemaal achter je”

Zo’n tweehonderd Tom Meeusen-supporters kwamen gisteren samen om hun wielerheld een hart onder de riem te steken: “Dit verdient Tom niet!”

Margo Tilborghs

Café en supporterslokaal De Meeuw, gelegen aan het drukke kruispunt in de Essense Stationsstraat, was te klein om alle supporters te herbergen. Er werd dus ook buiten verbroederd. De politie hield een oogje in het zeil en zorgde ervoor dat de supporters veilig het supporterslokaal in en uit konden. Het gevoel van samenhorigheid was groot. Het gevoel van onmacht ook. Iedereen was het met elkaar eens: dit verdient Tom niet. En de vraag ‘waarom’ kwam meermaals terug.

De supporters verzamelden zich om 19u in hun supporterslokaal. Onder hen de burgemeester, de Molenheidvrienden en familie en vrienden. “Wij zijn supporters van het eerste uur”, zegt Marlies ‘t Hart. “Het onrecht dat Tom wordt aangedaan, kunnen we niet zomaar aan ons voorbij laten gaan. We moesten iets doen. We plaatsten een groep op Facebook en binnen de kortste keren hadden we vele volgers. Een groot deel daarvan zijn nu hier.”

Lees het hele verhaal woensdag in Gazet van Antwerpen - editie Noord

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio