Mama Malanda: 'Junior, je zal altijd op ons hart gegraveerd staan'

De voetbalwereld nam vandaag afscheid van Junior Malanda. De 20-jarige belofteninternational kwam vorige zaterdag om het leven bij een verkeersongeval en werd vanochtend in de basiliek van Koekelberg ten grave gedragen. De opkomst was massaal: er moesten in allerijl nog stoelen werden bijgehaald om de 1.500 aanwezigen een plaats te kunnen geven. Zo tekenden naast vele familie en vrienden uit de Brusselse wijk Matongé ook de selectie van Malanda's clubs Zulte Waregem en Wolfsburg, bondscoach Marc Wilmots, beloftencoach Johan Walem en goede vrienden als Jordan Lukaku en Kevin De Bruyne present. Ook vele ex-ploegmaats en vertegenwoordigers uit de hele Belgische voetbalwereld kwamen hun respect betuigen. Daarna namen vrienden en familie in een sfeervolle viering afscheid van de beloftevolle voetballer.
Print
Er volgde een serene en emotionele ceremonie. 'Je bent veel te snel van ons afgenomen', vertelde vader Malanda. 'We voelen nu al de immense leegte die je achterlaat.' 'Je had me beloofd dat je zou slagen in het leven en dat heb je ook gedaan', voegde zijn zus daar in tranen aan toe. 'Het is nu aan mij om je te beloven dat met mij alles goed zal gaan. Ik zal je nooit vergeten.'

Malanda kwam om het leven toen zijn VW Touareg op de A2 nabij Porta Westfalica van de weg raakte en tegen een boom belandde. De twintigjarige aanvoerder van de Belgische beloften had achterin het voertuig plaatsgenomen en droeg geen veiligheidsgordel. Hij werd uit de wagen geslingerd en was op slag dood. Malanda was op weg om met zijn club op stage naar Zuid-Afrika te vertrekken. Na het ongeluk stelde Wolfsburg de afreis met een dag uit.

De hele Belgische voetbalwereld tekende present om afscheid te nemen van een beloftevolle speler:

Het werd een sfeervolle plechtigheid: de familie en nabestaanden van Malanda maakten er een warme en typisch Afrikaanse gebeurtenis van, met zang en dans:

Meer sportnieuws