© WAS

© BELGA

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Reserveer nu om het jarige stadhuis te bezoeken

Het stadhuis van Antwerpen viert op 27 februari 2015 zijn 450ste verjaardag. Ter ere van die feestelijke gebeurtenis zet het gedurende één jaar de deuren open voor Antwerpenaars en toeristen. Vanaf vandaag kan er gereserveerd worden voor zowel de expo als de rondleidingen.

JoRo

Op zaterdag 28 februari opent de tentoonstelling ‘450 jaar stadhuis. Het bekendste huis van ’t stad.’ Op zondag starten de rondleidingen ‘450 jaar stadhuis. Een blik in de ziel van een levend monument’ die bezoekers meenemen van kelder tot zolder. Reservaties voor de expo en de rondleidingen kunnen gedaan worden via www.antwerpen.be/450jaarstadhuis .

Rondleiding ‘450 jaar stadhuis. Een blik in de ziel van een levend monument.’

Het Schoon Verdiep kennen de meeste Antwerpenaars. Maar het stadhuis herbergt ook minder bekende verhalen en plekken. De unieke rondleiding licht een tipje van de sluier op. Het verborgen harmonium achter de Trouwzaal, het mooie zicht van op de bovenste verdieping, de bomkelder, de reden dat er een adelaar op de top van het stadhuis pronkt…dat komt allemaal aan bod.

Plekjes die u normaal als bezoeker niet te zien krijgt, kan u nu één jaar lang toch bezoeken. Samen met een stadsgids vertrekken bezoekers op de Grote Markt om het renaissancepaleis van kelder tot zolder te verkennen.

Tijdens de rondleiding passeren niet alleen politieke, culturele en economische gebeurtenissen de revue. Ook de bouwkundige snufjes en huidige werkpunten worden getoond. Het jarige gebouw is immers toe aan een grondige restauratie om ook de komende 450 jaar te blijven schitteren.

Tentoonstelling ‘450 jaar stadhuis. Het bekendste huis van ’t stad.’

Waarom waren er in het begin twee burgemeesters? Is het echt waar dat het stadhuis ooit is afgebrand? Hoe communiceerde het bestuur voor er een www.antwerpen.be was? Wat gebeurt er eigenlijk in het stadhuis? Waarom moet het stadhuis gerestaureerd worden? De tentoonstelling ‘450 jaar stadhuis. Het bekendste huis van ’t stad.’ geeft een antwoord op deze en andere vragen. Op de expo leren bezoekers het verhaal kennen achter het gebouw waar zich al vier eeuwen politiek afspeelden.

De tentoonstelling loopt van 28 februari 2015 tot 27 februari 2016 op het gelijkvloers van het stadhuis. De expo is gratis te bezoeken en beschikbaar in Nederlands met brochures in Frans, Duits en Engels. Voor kinderen is er een interactief traject uitgewerkt op hun maat met weetjes over het stadhuis.

Praktisch: Rondleiding

•1 maart 2015 tot 24 februari 2016

• Tickets in voorverkoop kosten 7 euro en aan de kassa 9 euro.

Praktisch: Tentoonstelling

* 28 februari 2015 tot 27 februari 2016

•gratis

www.antwerpen.be/450jaarstadhuis

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio