Syriëstrijder uit Menen uit bevolkingsregister geschrapt

Print
Menen - Het schepencollege van Menen heeft een 19-jarige Syriëstrijder uit het bevolkingsregister geschrapt. Hij verliest daarmee heel wat rechten.
Burgemeester Martine Fournier van Menen gaf vorige week, na de aankondiging van het verhoogde terreuralarm, aan werk te maken van de schrapping. Van Hessche is namelijk al enkele maanden in Syrië. Onlangs dreigde hij met terreur in België. 'We komen eraan, of jullie willen of niet', klonk het via sociale media.
 
Deze combinatie van feiten zette Menen er toe aan om na overleg werk te maken van de schrapping uit het register. Concreet betekent dit dat hij geen wettelijke verblijfsplaats meer heeft, en ook zijn burger- en sociale rechten verliest.
 
Kortrijk ging Menen al vooraf. 'De twee Syriëstrijders Abdelmalek Boutalliss en Olivier Calebout werden reeds enkele maanden geleden uit het bevolkingsregister geschrapt', klinkt het. Dat gebeurde tijdens de collegezitting van 6 oktober. Kortrijk voegt eraan toe dat deze maatregel past in het deradicaliseringsplan van de stad. In Menen klinkt het milder, en geeft men aan Van Hessche te schrappen omdat hij al maanden niet meer in de grensstad woont.
Nu in het nieuws