Ex-televisiepresentator Frank Masmeijer blijft in de cel voor cocaïnehandel

Frank Masmeijer Foto: sl

Ex-televisiepresentator Frank Masmeijer blijft in de cel voor cocaïnehandel

Print

De raadkamer in Antwerpen heeft de aanhouding van Frank Masmeijer (53) opnieuw met een maand verlengd. De gewezen Nederlandse tv-figuur, die nu in Antwerpen woont, zit intussen al drie maanden in voorhechtenis. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de invoer van een partij cocaïne via de Antwerpse haven.

Masmeijer in een bekende tv-figuur bij onze noorderburen. Hij presenteerde tussen 1985 en 1994 onder meer de ‘Frank en Vrijshow’ en de ‘Holiday Show’ bij de Nederlandse tv-zender NCRV. Toen de samenwerking in 1994 beëindigd werd, trok hij naar Vlaanderen. Hij opende verschillende horecazaken zoals ‘De Loteling’ in Schilde, ‘Frajos’ in het Wijnegem Shopping Center en ‘Bastille’ in Sint-Niklaas. De zaken gingen echter failliet of werden verkocht.

Begin oktober werd hij samen met enkele kompanen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de invoer van 467 kilo cocaïne via de haven van Antwerpen. De drugs zaten verstopt in een lading bananen uit Zuid-Amerika.

In december volgden nog meer arrestaties en maakte het Antwerpse parket bekend dat er een grote drugsorganisatie werd opgerold die binnenschippers en havenarbeiders had ingeschakeld om cocaïne het land binnen te smokkelen.