© evdw

“Laat de auto op stal als het kan”

Tijdens de nieuwjaarsspeech van zijn partij N-VA ging burgemeester Rik Frans er prat op dat de gemeente zijn meerjarenplan rond heeft en dat de autofinancierinsmarge aan het einde van de rit positief zal zijn.

EVDW

“De financiële put is gevuld”, liet hij weten. Dat komt onder meer omdat er grote besparingen zijn doorgevoerd wat betreft werking en personeel. “De inkomsten dalen of stagneren, de uitgaven stijgen. We hebben 10 miljoen euro moeten lenen op de put te vullen. 3,7 miljoen daarvan hebben we gereserveerd om de pensioenen te garanderen. Ons pensioenfonds is dan ook effectief volgestort”, aldus Rik Frans.

De burgemeester had het ook over de grote wegwerkzaamheden aan de N111. : “ Laat u niet meeslepen in het enggeestige en egoïstische verhaal van enkelingen, die menen dat hen alleen die verkeersellende treft en daardoor moeten rondrijden.” De burgemeester brak meteen een lans voor het gebruik van de fiets. “Laat de auto op stal als het kan en geniet van het gezonde fietsgevoel in de Stabroekse openlucht.”

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio