© REUTERS

Toch actie tegen islam in Antwerpen?

De Vlaamse anti-islambeweging Pegida wil toch een manifestatie houden in Antwerpen. In Dresden in Duitsland, wieg van de beweging, is een mars afgelast na dreigementen.

dh

Pegida Vlaanderen heeft intussen ook af te rekenen met groeipijnen. De Antwerpse woordvoerder van de beweging, Hans Dubois, had zaterdag op Facebook gemeld dat de manifestatie op de Groenplaats op maandag 26 januari zou worden uitgesteld.

Het leek hem na overleg met de politie beter om de zaken niet op de spits te drijven. Dat viel evenwel niet goed bij de centrale figuren achter de schermen, die hem prompt de laan uitstuurden en op Facebook (waar ze 6452 likes tellen) lieten weten zich te beraden over de kwestie. Zondagavond zei een van hen dat ze door willen gaan. “We laten ons niet bang maken”, zei de man, een Kempenaar die tot 2012 een politiek mandaat had voor het Vlaams Belang, maar die vooral niet wil dat Pegida gelieerd wordt aan een partij. Vraag is nu of burgemeester Bart De Wever toestemming zal geven voor de staande manifestatie (zonder optocht).

In Dresden, waar al een aantal marsen plaatsvonden, heeft oprichter Lutz Bachmann de actie voor vandaag afgelast na doodsbedreigingen.

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio