© WH

© WH

© WH

© WH

© WH

© WH

© WH

© WH

© WH

1 / 9

Terreurdreiging: extra bewaking voor stadhuis en gerechtsgebouwen

Naar aanleiding van de verhoogde terreurdreiging in ons land blijven de Joodse scholen in Antwerpen vandaag toe. Ook de politie in Antwerpen neemt stevige maatregelen, zo blijven kleinere kantoren gesloten. De gerechtsgebouwen worden bewaakt.

JaTi

De interne veiligheidsdienst van de Joodse gemeenschap acht het te gevaarlijk om de lessen te laten doorgaan. “We werden geïnformeerd dat wij een mogelijke doelwit vormen en nemen daarom ook geen enkel risico”, zei Isi Morsel, hoofd van de inrichtende macht van de grootste Joodse school Jesode Hatora aan Joods Actueel.

De ouders van de leerlingen werden via sms op de hoogte gebracht van de beslissing. Eerder op de dag waren er opnieuw meer politiepatrouilles in de Joodse wijk in Antwerpen.

Politie

De politie van Antwerpen bevestigt ook dat ze maatregelen neemt. Zo blijven kleinere kantoren vandaag gesloten. De hoofdkantoren blijven open. Het politiepersoneel mag zijn dienstwapen ook mee naar huis nemen. En er worden ook enkele maatregelen genomen waarover het korps niet communiceert. “We willen de burger wel verzekeren dat alle diensten bereikbaar blijven en dat onze mensen hun werk met overtuiging blijven doen”, aldus woordvoerder Sven Lommaert.

Lommaert dringt erop aan enkel bij absolute noodzaak zelf naar het kantoor te komen. Voor niet dringende hulp kunnen mensen terecht op de Blauwe Lijn 0800-123.12 en voor dringende hulp op 101.

Stadhuis

Ook het justitiepaleis op de Bolivarplaats in Antwerpen, het oude gerechtsgebouw en het hof van beroep worden bewaakt door zwaarbewapende agenten.

Bovendien krijgen ook het Antwerpse stadhuis en het station Antwerpen-Centraal extra bewaking.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio