Dit zijn de goedkoopste vakantiebestemmingen voor 2015

Foto: SS

Vakantie

Dit zijn de goedkoopste vakantiebestemmingen voor 2015

Print

Nu al aan het uitkijken naar de zomervakantie, maar financieel nog aan het recupereren van de kerstfeesten? Kies dan een reisbestemming waar je – vooral dit jaar – het meeste vakantie voor je geld krijgt. Dit zijn volgens Lonely Planet de voordeligste bestemmingen in 2015.

1. Tunesië
Lage prijzen moeten de toeristen opnieuw naar Tunesië lokken, nu de politieke rust in het land is teruggekeerd. Volgens Lonely Planet zullen de consumentenprijzen er voorlopig nog niet stijgen; je slaapt al voor 15 euro per nacht in een Tunesisch hotel.

2. Zuid-Afrika
Restaurantbezoeken, safari’s, drankjes, campings en museumentrees voor een prikje? Door de wisselkoers is het leven in Zuid-Afrika voor westerse toeristen beduidend goedkoper dan thuis. Lonely Planet raadt vooral aan om in het laagseizoen (van maart tot mei en in september en oktober) naar Zuid-Afrika af te zakken, dan is het weer er aangenaam en zijn er bovendien minder toeristen.

3. Shanghai
Kuststad Shanghai blijft een van de voordeligste bestemmingen voor toeristen die naar China willen reizen. Je vindt er een plekje in een hostel voor 8,5 euro per nacht en ook de plaatselijke hotels boek je heel voordelig. Overnachten in Shanghai wordt eigenlijk pas echt duur als je voor een internationale hotelketen gaat. Hetzelfde geldt voor eten: streetfood is cheap, uit eten op restaurant iets duurder.

4. Samoa
De natuur (denk: wuivende palmbomen en hagelwitte stranden) is er al, maar het toerisme nog niet echt. Op het eiland Samoa krijg je bounty-taferelen voor een klein prijsje. In ruil moet je het wel doen met simpele accommodaties zoals strandhutjes die verhuurd worden door locals.

5. Bali
Wie niet kiest voor een chic resort, kan op het Indonesische eiland Bali nog steeds heel budgetvriendelijk logeren. De kleinere hotels zijn er goedkoop en ook voor transport, eten en de befaamde Balinese spabehandelingen betaal je minder dan in de buurlanden.

6. Uruguay
Brazilië werd afgelopen zomer overspoeld door voetbalfans, maar buurland Uruguay staat nog steeds niet op de toeristische kaart. Onterecht volgens Lonely Planet, dat Uruguay prijst voor de knappe stranden en relaxte hoofdstad Montevideo.

7. Portugal
Iets dichter bij huis, reizen we in 2015 voordelig naar Portugal. Vooral Lissabon - een even hip, maar goedkoper alternatief voor Barcelona - wordt budgetvriendelijker, nu ook Ryanair ernaartoe vliegt.

8. Taiwan
Goedkoper dan Hongkong, Seoul of Tokio: de Taiwanese hoofdstad Taipei is een aantrekkelijke bestemming voor budgetreizigers. Vooral wie hostels boekt, komt in Taiwan toe met een klein budget. Ook voor streetfood en culturele bezienswaardigheden moet je niet al te diep in je portemonnee tasten.

9. Roemenië
Dat je in Oost-Europa goedkoop op reis kunt, is geen geheim. Maar Roemenië en hoofdstad Boekarest zijn nog net een tikje goedkoper dan hun buurbestemmingen. Hotelkamers worden er doorgaans bezet door zakenreizigers, waardoor ze in de vakantieperiodes voor voordelige prijzen worden verhuurd.

NIET TE MISSEN