Grondige facelift voor Antwerp Tower

Print

De Antwerp Tower, die de skyline van Antwerpen domineert, maar de twijfelachtige eer had om uitgeroepen te worden tot een van de lelijkste gebouwen van Europa.

Antwerpen -

Samen met de aanleg van het nieuwe Operaplein wordt dit jaar of begin volgend jaar ook de Antwerp Tower op de De Keyserlei grondig aangepakt. De buitengevel wordt volledig opgeknapt en binnen komen behalve kantoren ook appartementen.

Ten laatste volgend jaar wordt gestart met de renovatie van de Antwerp Tower. Het gaat om een volledige ‘make over’, waarbij de buitenzijde van het torengebouw er totaal anders zal gaan uitzien.

De toren, die nu voor een groot deel leegstaat, zal kantoren en appartementen krijgen. En dat laatste is nieuw. “Met de aanleg van het Operaplein en de afwerking van de noordelijke Leien zal dit meer dan ooit een toplocatie zijn. Een gerenoveerde Antwerp Tower kan een nieuwe landmark worden voor Antwerpen. En dat er ook appartementen komen in het torengebouw, is goed nieuws”, zegt schepen van Stadsontwikkeling Rob Van de Velde (N-VA).

Lelijkste gebouw van de stad

Dat een facelift voor de Antwerp Tower broodnodig was, kan moeilijk ontkend worden. Drie jaar geleden had het gebouw nog de twijfelachtige eer om als enige bouwwerk in België opgenomen te worden in een lijst met de 18 lelijkste gebouwen van Europa.

Lees donderdag meer in Gazet van Antwerpen - editie Stad

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio