© daniel geeraerts

© Dirk Van de Velde

© patrick de roo

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Een van de beste Belgische souvenirs: pantoffels voor baby’s

Zelfstandigenorganisatie Unizo heeft een selectie gemaakt van de tien mooiste souvenirs van België. Een van de opmerkelijkste items uit de lijst van Unizo zijn de Play Feet Pantoffels die werd bedacht door iemand uit Mechelen.

Christof Willocx

De Play Feet Pantoffels zijn uitgevonden door Els Maerevoet (35) uit Mechelen. “Toen mijn dochter een jaar oud was, kon ze niet zitten en niet kruipen”, zegt Els. “Daarom heb ik zelf lederen pantoffels gemaakt met leuke figuurtjes en lintjes in felle kleurtjes. Daardoor werd ze gestimuleerd om die pantoffels vanuit haar liggende positie te grijpen. Na een week ging mijn dochter ineens sterk vooruit. Mijn kinesist vond het ongelooflijk, en wou ook zo’n pantoffels voor haar eigen kinderen. Zo is de bal aan het rollen gegaan.”

De pantoffels zijn geen voor de hand liggend souvenir. Maar daar heeft Els een mouw aan gepast. “Toen Unizo een oproep lanceerde om originele souvenirs in te dienen, heb ik een exemplaar van die pantoffels ontworpen met een kleine afbeelding van de Belgische landkaart op, opgesplitst in de kleuren zwart, geel en rood.”

De Play Feet Pantoffels kosten 49,5 euro als u er de landkaart van België op wilt. De speelschoentjes worden verkocht via het kledingretouchebedrijf Vigorous uit Muizen (Mechelen), waar Els zelf werkt.

Zilveren broche

Ook Karin Carmeliet uit Reet kreeg fantastisch nieuws te horen: haar product ‘Floral’ wordt de komende maanden door Unizo uitgedeeld als relatiegeschenk. “Ik ben echt bijzonder blij”, zegt Karin. “Floral is een zilveren broche in de vorm van een bloem met de Belgische driekleur in zijdedraad. Ze kost 65 euro per stuk. De broches kunnen worden opgespeld op een gilet, een trui of een hemd.”

Info: karincarmeliet.be

Lees meer in Gazet van Antwerpen.