© Patrick Van Dyck

Bakker overslaapt zich op Verloren Maandag

Het zal je maar overkomen. Bakker Ken Van Genechten van de gelijknamige bakkerij in de Boomkensstraat in Vremde sliep met Verloren Maandag door zijn wekker. "Misschien iets te hard gewerkt," bekent de 26-jarige bakker.

patrick van dyck

"Ik had mijn wekker om middernacht gezet. Toen die afliep, hoorde ik hem wel maar ben ik spontaan terug ingedommeld." Om twee uur schoot Ken wakker. "Mijn eerste gedacht was dat ik niet alle bestellingen tijdig klaar zou hebben."

Om 06.30 gaat de winkel open en een half uurtje later lagen de eerste exemplaren in de winkel. "Slechts enkele klanten moesten even wachten op hun bestelling," vertelt hij. "Sommigen waren een beetje gepikeerd, anderen namen het met de glimlach op." Volgens Ken vlogen er ruim 1500 worstenbroden en 1000 appelbollen de deur uit.

Of hij er ooit aan gedacht heeft om een smoesje te verzinnen omdat enkelen hun worstenbrood of appelbol iets later kregen? "Zeker niet. Eerlijkheid duurt het langst. Ik wil ook alle klanten danken voor het nodige begrip," besluit de sympathieke bakker.

Meer nieuws uit stad en rand

citta

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio