Agent die moslimcollega bedreigde met dienstwapen tijdens optocht Charlie Hebdo geschorst

Print

In Brussel daagden zo’n 20.000 mensen op voor de optocht tegen haat. Foto: BELGA

De agent die tijdens de manifestatie zondag in Brussel in het zog van de terreuraanslagen in Frankrijk een wapen zou getrokken hebben en een collega bedreigde, is geschorst. Dat meldt de Brusselse politie. Twee agenten van de politiezone Brussel Hoofdstad Elsene kregen een meningsverschil over een religieuze kwestie. Een van beide agenten greep zijn dienstwapen en bedreigde zijn collega.

Brussels burgemeester Yvan Mayeur tilt zwaar aan het incident en verordende onmiddellijk een onderzoek. Hij preciseerde dat ‘indien een en ander waar blijkt te zijn, dit om een uiterst zware overtreding gaat’.

De woordvoerster van betreffende politiezone verklaarde dat een gerechtelijk dossier en een intern onderzoek werden geopend. Ze gaf verder geen commentaar. De agent moest intussen zijn dienstwapen inleveren in afwachting van de resultaten van het onderzoek. 

De twee agenten, één van Belgische en één van Marokkaanse afkomst, begonnen te bekvechten over godsdienst in een politiecombi, waarin nog drie andere personen zaten. Het kwam tot een scheldpartij waarop de Belgische agent zijn dienstwapen trok en het op zijn collega richtte. Die diende op een Brussels politiecommissariaat klacht in.

Nu in het nieuws