Belgische uitvinding ‘chocolade snuiven’ haalt internationale pers

De Belgische chocolatier Dominique Persoone lanceerde in 2008 zijn ‘chocolate shooter’, een apparaatje waarmee je chocolade door je neus kan schieten. Deze bijzondere chocolade-ervaring is nu opgepikt door een Canadese vrouw en geraakt daardoor bekend over de hele wereld.

kvd

In 2008 werd Dominique Persoone gevraagd om de desserts te verzorgen op het verjaardagsfeestje van Ronnie Wood, de gitarist van The Rolling Stones. Als wijze van grap en knipoog naar Wood ontwikkelde hij daarom een apparaatje waarmee cacao kan worden opgesnoven. De lepel op het plastieken apparaatje schiet het cacaopoeder, in combinatie met framboos-, gember- en muntsmaak, recht doorheen je neus. Tot voor kort kon deze snuifkit alleen op de website van Persoone (The Chocolate Line) gekocht worden, maar de Canadese Mary Jean Dunsdon ontdekte de uitvinding en introduceerde het in haar snoepwinkel in Vancouver.

De vrouw, die de bijnaam Watermelon heeft, vertelde de Amerikaanse nieuwssite The Huffington Post dat het snuiven van chocolade een van de meest aangename manieren is om het goedje te consumeren. In haar winkel kan je betalen voor een enkele snuifbeurt of kan je een hele kit kopen. Je kan bovendien kiezen voor een combinatie van smaken, zoals cacao-framboos en cacao-gember.

‘Als je cacao snuift, ervaar je de sensatie van chocolade heel subtiel, waardoor je gedurende enkele uren van het poeder kan genieten. Zelfs de kleinste hoeveelheid houdt je uren zoet’, vertelt Dunsdon. Hoewel specialisten waarschuwen voor mogelijke allergische reacties, irritaties of infecties als gevolg van het snuiven van dergelijke zaken, beweert Dunsdon dat ze alleen nog maar positieve reacties heeft gekregen en dat al haar klanten er verslaafd aan zijn.

MEER OVER Eten & Drinken