Worstenbrood met witlof, zalm en krieken

Eddy Van Tittelboom van patisserie Lints. Foto: Dirk Van de Velde

Worstenbrood met witlof, zalm en krieken

Print
Antwerpen - Massaal, en volgens bakkers zelfs meer dan ooit, eten we vandaag worstenbrood en appelbollen.

Pure traditie is het in Antwerpen en omgeving om appelbollen en worstenbrood te eten op Verloren Maandag, de maandag na Driekoningen. “Nog elk jaar zie ik Verloren Maandag populairder worden”, zegt bakker-patissier Eddy Van Tittelboom van patisserie Lints, in Antwerpen en Mechelen. “Vooral in Antwerpen-stad en de rand, want in onze zaak in Mechelen is Verloren Maandag toch minder massaal.”

De afgelopen jaren staken her en daar, naast de traditionele worstenbroden, specialere versies de kop op: dubbele worstenbroodjes, of worst met ingebakken ajuin of met krieken. “Wij hebben ook worstenbrood met witlof”, zegt Eddy Van Tittelboom, “en we verkopen dit jaar voor het eerst ook zalmbroodjes als alternatief.”

Lees meer in Gazet van Antwerpen.

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio