Anonymous legt eerste Franse jihadistische website plat

Anonymous legt eerste Franse jihadistische website plat

Print

Het hackerscollectief Anonymous heeft een eerste Franse jihadistische website platgelegd. Dat meldt de organisatie, die eerder deze week acties had aangekondigd om de aanslag op Charlie Hebdo te wreken, zaterdagavond op Twitter.

De gehackte website is die van ‘Ansar Al Haqq’ (ansar-alhaqq.net), vrij vertaald als ‘verdedigers van de waarheid’. Die website werd in het najaar van 2013 in de Franse pers omschreven als het gezicht van het Franse jihadisme.

In een zaterdag op Youtube gelanceerde campagnefilm, verduidelijkt Anonymous de actie. ‘Het is onze taak om te reageren’, klinkt het. ‘Anonymous heeft altijd gevochten voor de vrijheid van meningsuiting en de persvrijheid. (...) De vrijheid van meningsuiting aanvallen, is Anonymous aanvallen.’ Het collectief sluit de campagnefilm af met een waarschuwing aan terroristen: ‘We zullen jullie vinden en laten niets los.’

De hackers roepen via de sociale media op om jihadistische websites en twitteraccounts door te geven. Anonymous tweet dat hun campagne niet racistisch is en ontkent de website Où manger halal gehackt te hebben. Op de homepage van die adresjessite voor halal-eetgelegenheden was zaterdag een varkenskop te zien.

MEEST RECENT