Antwerpenaars ontwerpen vaas zonder water

Foto: Herman Ricour

Antwerpenaars ontwerpen vaas zonder water

Print
Het Antwerpse designbureau Studio Peter Van Riet werkt aan een vaas waar bijna geen water in hoeft. De uitvinding heet Oxyvase.

“We hebben een vaas met een gat in ontworpen”, zegt Peter Van Riet. “De stengels van de bloemen komen in ondiep water van zo’n vijftien millimeter terecht. Wij zorgen ervoor dat die stengels niet verrotten, door het water voortdurend te verversen vanuit een ingebouwd waterreservoir. U moet de vaas maar één keer vol water doen, langs een dop aan de onderkant van de vaas. Bovendien kan u de bloemen dubbel zo lang houden als bij een gewone vaas.” Voor de vaas wordt nog een producent gezocht.

Het bureau is bekend van de Longboard Stroller’, een kinderbuggy met skateboard. Die wordt voor de zomer op de markt gebracht. “Wij spelen daarmee in op de stad van de toekomst”, zegt Peter Van Riet. “Tegen het jaar 2050 woont zeventig procent van de wereldbevolking in steden. Daardoor zullen de ouders niet meer zo makkelijk een crèche in hun buurt vinden. Om sneller ter plaatse te geraken, kunnen ze dan een skateboard nemen.” Het product kost 599 euro en is binnenkort te koop via de website van Quinny.

Lees het hele verhaal in Gazet van Antwerpen

.

Nu in het nieuws