© Michiel Hendryckx

‘Gent is ondergewaardeerde bestemming in West-Europa’

CNN Travel tipte zijn lezers onlangs nog Bergen als een van de bestemmingen om in 2015 te bezoeken, maar de Amerikaanse reiswebsite Condé Nast Traveler zingt de lofzang van ‘ruwe diamant’ Gent.

edm

Reisjournalist Brad Japhe noemt Gent naast zeven andere bestemmingen die volgens hem in de schaduw van toeristische trekpleisters liggen en wachten om ontdekt te worden. ‘Ergens tussen de kosmopolitische buzz van Brussel en de middeleeuwse charme van Brugge ligt een van de meest ondergewaardeerde schatten van West-Europa’, klinkt het op de website.

Volgens Condé Nast Traveler zijn de kanalen in Gent dankzij de omringende gotische architectuur al even indrukwekkend als de Amsterdamse waterwegen. Nog volgens het artikel biedt de Arteveldestad een ongerept portaal naar het verleden en is ook het jaarlijkse zomerfestival dat muziek, theater, en acrobatie combineert (of de Gentse Feesten zoals wij het kennen) een reden om de stad te bezoeken.

Naast Gent worden ook Granada in Nicaragua, Victoria in Canada en Tulum in Mexico genoemd. In eigen land tipt de reiswebsite dan weer Lafayette in Louisiana, Waterbury in Vermont, Santa Rosa in Californië en Frankfort in Kentucky. Het volledige artikel kunt u lezen op de website.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Reizen